Wstąp w szeregi naszej Fundacji Historycznej?

Jeśli, podobnie jak my, kochasz lokalną historię i turystykę, jesteś zafascynowany dziejami regionu w którym mieszkasz, a także interesujesz się tym, co robimy zapraszamy w nasze szeregi! Fundacja Historyczna „Przywracamy Pamięć” zaprasza i zachęca wszystkich zainteresowanych do wstąpienia w poczet członków Fundacji!

Misją Fundacji Historycznej „Przywracamy Pamięć” jest upamiętnianie osób, miejsc i wydarzeń związanych z historią Wielkopolski, Kujaw i Pałuk oraz poznawania i popularyzacji historii i turystyki. Chcemy także prowadzić terenowe badania historyczne oraz kwerendy archiwalne, a także tworzyć programy edukacyjne dla dzieci i młodzieży. Fundacja będzie podejmowała również działania mające na celu zwiększanie atrakcyjności zabytków oraz rozwijanie i tworzenie nowych atrakcji turystycznych. Będziemy organizować imprezy propagujące wiedzę historyczną o naszym regionie i jego zabytkach.

W planach na rok 2018 mamy wiele przedsięwzięć eksploracyjnych (m.in. poszukiwania w terenie – wszystko zgodnie z obowiązującym prawem), historycznych (projekty typu „Wędrówki z historią”, czy też włączanie się w coroczną akcję „Zapal znicz pamięci”) czy turystycznych (m.in. rajdy piesze), jak również wykłady czy konferencje naukowe.

Do współpracy i wstąpienia w nasze szeregi zapraszamy wszystkich, którym na sercu leży historia i turystyka naszego regionu. Wszyscy są mile widziani.

Fundacja jest organizacją zarejestrowaną w Sądzie Rejonowym Poznań – Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydziale Gospodarczym Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000704137. Praca w naszej Fundacji polega przede wszystkim na pracy społecznej i wolontariacie.

Osoby chętne i zainteresowane przystąpieniem do Fundacji, prosimy kierować swoje zgłoszenia drogą elektroniczną na adres prezes@fundacjahistoryczna.pl. W tytule e-maila wpisujemy: Członkostwo w Fundacji, a wiadomość powinna zawierać: imię i nazwisko, nr telefonu, kilka zdań o sobie i uzasadnienie dlaczego chcesz działać w Fundacji Historycznej „Przywracamy Pamięć”.

Wszelkie pytania prosimy kierować na adres: prezes@fundacjahistoryczna.pl lub telefonicznie pod numerem: 515-98-04-05.

Deklaracje przystąpienia od Fundacji zostaną wysłane wszystkim zainteresowanym i chętnym do współpracy.

Zapraszamy do współpracy!

Karol Soberski
Fundacja Historyczna „Przywracamy Pamięć”