Fundacja na spotkaniu „Tajny Zamek Czocha”

Karol Soberski, prezes Fundacji Historycznej „Przywracamy Pamięć”, jak i sama Fundacja będą uczestniczyć w tegorocznej edycji dwudniowego spotkania miłośników historii i badaczy tajemnic przeszłości pod hasłem „Tajny Zamek Czocha. Historia, która się nigdy nie kończy”, które 10 i 11 listopada odbędzie się w Zamku Czocha, jednym z najpiękniejszych i najbardziej tajemniczych zamków w Polsce.

K. Soberski wygłosi tam prelekcję pt. „Franciszek Saskowski, skarb napoleoński i polskie Rennes-le-Château”, związaną z jego dwoma książkami „Skarb Dziedzica” i „Złoto Dziedzica”. Wykład odbędzie się w niedzielę, 11 listopada o godz. 11.00.

Z kolei Fundacja Historyczna „Przywracamy Pamięć” w trakcie tego dwudniowego spotkania będzie miała stoisko na którym będziemy promować Gniezno, Powiat i gminy powiatu gnieźnieńskiego m.in. Czerniejewo, Mieleszyn, Łubowo i Witkowo.

Poniżej cały program tego jednego z najważniejszych w Polsce spotkań miłośników historii z pisarzami, dziennikarzami, badaczami tajemnic przeszłości czy poszukiwaczami skarbów! Zapraszamy!

Więcej o spotkaniu tutaj.