Festiwal: Honorowi Patroni już (prawie) znani!

I Festiwal Historyczny „Tajemnice Trzech Stuleci”, który od 29 do 31 marca odbywać się będzie w XVIII-wiecznym zespole pałacowo-parkowym w Czerniejewie zbliża się wielkimi krokami. W przyszłym tygodniu rozpocznie się promocja Festiwalu w mediach lokalnych, regionalnych i ogólnopolskich. Dzisiaj prezentujemy Honorowych Patronów Festiwalu.

W promocji bardzo przydatni są Honorowi Patroni, którzy z racji piastowanych stanowisk nadają wyższą rangę Festiwalowi. I my o takie patronaty zwróciliśmy się do kilku instytucji.

Jako pierwszy patronat nad Festiwalem objął Tadeusz Szymanek, burmistrz miasta i gminy Czerniejewo, gdzie nasz Festiwal będzie się odbywał. Później do tego grona dołączył Piotr Gruszczyński, starosta gnieźnieński.

Dzisiaj natomiast Patronat Honorowy nad Festiwalem objął Marek Woźniak, marszałek województwa wielkopolskiego, który w przesłanym do nas piśmie napisał: – Doceniając znaczenie i wartość podjętej przez Państwa inicjatywy, pragnę złożyć życzenia sukcesu w realizacji przedsięwzięcia.

Po marszałku województwa, patronat nad Festiwalem, potwierdził Tomasz Wiktor, prezes Wielkopolskiej Organizacji Turystycznej, dzięki czemu nasz Festiwal będzie szeroko promowany przez WOT.

A na koniec dnia otrzymaliśmy pismo od Tomasza Budasza, prezydenta Gniezna, który także potwierdził objęcie Festiwalu swoim patronatem, życząc „powodzenia w organizacji tego ciekawego przedsięwzięcia”.

Czekamy jeszcze na potwierdzenie jednego Honorowego Patronatu.

Zgłoś swój udział!
Osoby chcące uczestniczyć w I Festiwalu Historycznym „Tajemnice Trzech Stuleci” w pałacu w Czerniejewie proszone są, by zgłaszały swój udział na maila: festiwal@fundacjahistoryczna.pl.

Zaznaczamy, że osoby, które się nie zgłoszą, także mogą przyjechać na Festiwal (jednak ze względów organizacyjnych prosimy o zgłaszania swojego udziału)

Prosimy podać: ilość osób którą zgłaszacie (jeśli zgłasza się grupa), imię i nazwisko oraz miejscowość z której przyjeżdżacie oraz telefon do osoby kontaktowej. W mailu zwrotnym podamy listę hoteli (dla osób spoza regionu), gdzie będzie można wykupić miejsca noclegowe na czas Festiwalu. Organizator nie zapewnia bowiem noclegów uczestnikom Festiwalu.

Wejściówka na dwa dni Festiwalu: 5 zł (płatne w dniu przyjazdu w Punkcie Informacyjnym).

(as)