Lista firm i instytucji, które wsparły Festiwal

Przygotowania do pierwszej edycji Festiwalu Historycznego „Tajemnice Trzech Stuleci”, który od 29 do 31 marca odbędzie się w magicznym miejscu – zespole pałacowo-parkowym w Czerniejewie, dobiegają końca. Znamy już listę wszystkich instytucji i firm, które wsparły finansowo to niezwykłe wydarzenie! Dziękujemy! Organizatorem Festiwalu jest Fundacja Historyczna „Przywracamy Pamięć”.

Mecenasem Festiwalu jest Santander Bank Polska.
Sponsorem Głównym – Gospodarstwo Rolno-Hodowlane Gąsiorek Sp. J. – Czerniejewo

Ponadto Festiwal finansowo wsparli:
– firma KaPi
– Drukarnia Majorczyk
– Transstach – Niechanowo
– Dick-Bud. Pracownia Architektoniczno-Budowlana – Gniezno
– PSS Społem Gniezno
– Miasto Gniezno
– Gmina Czerniejewo
– Gmina Mieleszyn
– Nadleśnictwo Czerniejewo
– Media Lokalne
– Pałac Czerniejewo

Wszystkim tym firmom i instytucjom dziękujemy za wsparcie tego pierwszego w Wielkopolsce Festiwalu Historycznego „Tajemnice Trzech Stuleci”.

Udział w Festiwalu!
I Festiwal Historyczny „Tajemnice Trzech Stuleci” jest skierowany do wszystkich osób kochających historię, pasjonatów historii i turystów, regionalistów oraz miłośników historii.

Wejściówka na Festiwal: 5 zł na dwa festiwalowe dni!

Organizatorzy Festiwalu apelują, by osoby chcące uczestniczyć w I Festiwalu Historycznym Tajemnice Trzech Stuleci w pałacu w Czerniejewie zgłaszały swój udział na maila: festiwal@fundacjahistoryczna.pl

W mailu należy podać: ilość zgłaszanych osób (jeśli zgłasza się grupa osób), imię i nazwisko oraz miejscowość z której przyjeżdżacie oraz telefon do osoby kontaktowej. W mailu zwrotnym Organizatorzy podadzą listę hoteli (dla osób spoza regionu), gdzie będzie można wykupić miejsca noclegowe na czas Festiwalu.

Zgłaszanie się na Festiwal nie jest obowiązkowe, ale Organizatorzy proszą o to, by mieć orientację, ile osób chce przyjechać do pałacu w Czerniejewie.

W razie jakichkolwiek pytań dotyczących Festiwalu prosimy kontaktować się pod numerem telefonu: 515-980-504. Więcej o Festiwalu na stronie: fundacjahistoryczna.pl/festiwal

Honorowy Patronat nad Festiwalem objęli: Marek Woźniak, marszałek województwa wielkopolskiego, Piotr Gruszczyński, starosta gnieźnieński, Tomasz Budasz, prezydenta Gniezna, Tadeusz Szymanek, burmistrz miasta i gminy Czerniejewo oraz Jolanta Goszczyńska, Wielkopolski Wojewódzki Konserwator Zabytków i Tomasz Wiktor, prezes Wielkopolskiej Organizacji Turystycznej.

Natomiast patronat medialny objęły: TVP Historia, TVP 3 Poznań, TV Gniezno, Radio Poznań, Radio Gniezno, Radio Żnin, informacjelokalne.pl, turystykalokalna.pl, zdziennikaodkrywcy.pl, historykon.pl, Przemiany na Szlaku Piastowskim, Wiadomości Wrzesińskie, Głos Wągrowiecki, Nasz Głos Poznański oraz miesięcznik „Odkrywca”.

(as)