Historyczna uczta w pałacu w Czerniejewie!

To będzie niecodzienne wydarzenie! Już 30 i 31 marca w pałacu w Czerniejewie odbędzie się I Festiwal Historyczny „Tajemnice Trzech Stuleci” czyli prawdziwa uczta dla miłośników historii, zagadek, skarbów, tajemnic i zbrodni! Uczta na której swoje historyczne „dania” zaprezentuje 28 zacnych i wybitnych postaci ze świata telewizji, prasy, książek, archeologii, odkryć, zamków i pałaców, czyli szeroko rozumianej historii. Poniżej publikujemy ostateczną wersję festiwalowego plakatu.

Udział w Festiwalu!

I Festiwal Historyczny „Tajemnice Trzech Stuleci” jest skierowany do wszystkich osób kochających historię, pasjonatów historii i turystów, regionalistów oraz miłośników historii.

Wejściówka na Festiwal: 5 zł na dwa festiwalowe dni!

Organizatorzy Festiwalu apelują, by osoby chcące uczestniczyć w I Festiwalu Historycznym Tajemnice Trzech Stuleci w pałacu w Czerniejewie zgłaszały swój udział na maila: festiwal@fundacjahistoryczna.pl

W mailu należy podać: ilość zgłaszanych osób (jeśli zgłasza się grupa osób), imię i nazwisko oraz miejscowość z której przyjeżdżacie oraz telefon do osoby kontaktowej. W mailu zwrotnym Organizatorzy podadzą listę hoteli (dla osób spoza regionu), gdzie będzie można wykupić miejsca noclegowe na czas Festiwalu.

Zgłaszanie się na Festiwal nie jest obowiązkowe, ale Organizatorzy proszą o to, by mieć orientację, ile osób chce przyjechać do pałacu w Czerniejewie.

W razie jakichkolwiek pytań dotyczących Festiwalu prosimy kontaktować się pod numerem telefonu: 515-980-504. Więcej o Festiwalu na stronie: fundacjahistoryczna.pl/festiwal

Honorowy Patronat nad Festiwalem objęli: Marek Woźniak, marszałek województwa wielkopolskiego, Piotr Gruszczyński, starosta gnieźnieński, Tomasz Budasz, prezydenta Gniezna, Tadeusz Szymanek, burmistrz miasta i gminy Czerniejewo oraz Jolanta Goszczyńska, Wielkopolski Wojewódzki Konserwator Zabytków i Tomasz Wiktor, prezes Wielkopolskiej Organizacji Turystycznej.

Natomiast patronat medialny objęły: TVP Historia, TVP 3 Poznań, TV Gniezno, Radio Poznań, Radio Gniezno, Radio Żnin, informacjelokalne.pl, turystykalokalna.pl, zdziennikaodkrywcy.pl, historykon.pl, Przemiany na Szlaku Piastowskim, Wiadomości Wrzesińskie, Głos Wągrowiecki, Nasz Głos Poznański oraz miesięcznik „Odkrywca”.

(as)