Szukamy wolontariuszy na Festiwal w 2020 r.

Zapraszamy do współpracy przy organizacji II edycji Festiwalu Historycznego „Tajemnice Trzech Stuleci”, który od 20 do 22 marca 2020 roku odbędzie się w pałacu w Czerniejewie! Dołącz do nas!

Praca wolontariusza podczas Festiwalu to możliwość poznania znanych pisarzy, podróżników, odkrywców, twórców filmowych, ale też aktywne spędzenie jednego z marcowych weekendów. Do tego możliwość zdobycia doświadczenia podczas pracy przy jednym z największych wydarzeń historycznych w Polsce!

Kogo szukamy?
Fundacja Historyczna „Przywracamy Pamięć” – organizator Festiwalu Historycznego „Tajemnice Trzech Stuleci” – poszukuje miłośników historii, entuzjastów skarbów i tajemnic historii, pasjonatów lokalnych dziejów. Do współpracy zapraszamy osoby dyspozycyjne pomiędzy 19 a 23 marca 2020 roku. Ostateczny grafik zostanie uzgodniony indywidualnie z każdym z wolontariuszy.

W zależności od doświadczenia, umiejętności i dyspozycyjności wolontariuszy, do ich obowiązków należeć będzie:
– obsługa sekretariatu
– pomoc w obsłudze centrum festiwalowego
– pomoc w obsłudze sal wykładowych
– obsługa biura prasowego
– pomoc logistyczna i organizacyjna przed oraz w trakcie Festiwalu.

Przed rozpoczęciem działań zorganizujemy szkolenie w trakcie którego będzie można oswoić się z meandrami pracy przy Festiwalu, a także poznać z organizatorami i innymi wolontariuszami.

Co oferujemy?
W czasie II Festiwalu Historycznego „Tajemnice Trzech Stuleci”, który odbędzie się od 20 do 22 marca 2020 r. w zespole pałacowo-parkowym w Czerniejewie, mowa będzie o nieznanych, zapomnianych wydarzeniach, jak i skarbach, zbrodniach oraz tajemnicach związanych z XVII, XIX i XX wiekiem. Nie zabraknie też historii ludzi i miejsc związanych z tymi trzema stuleciami.

Zespół wolontariuszy będzie liczył około 20 osób i do tego grona chcemy zaprosić osoby zainteresowane historią. Praca wolontariusza podczas Festiwalu daje możliwość zdobycia doświadczenia we współorganizowaniu festiwalu, nawiązania nowych znajomości oraz poszerzenia swoich umiejętności organizacyjnych i nie tylko. Praca w wolontariacie zostaje w pełni udokumentowana zaświadczeniem i referencjami organizatorów. Istnieje także możliwość odbycia praktyk studenckich. Zapewniamy wyżywienie, ubezpieczenie oraz pracę na umowie wolontariackiej. Nie zapewniamy zwrotu kosztów dojazdu i zakwaterowania.

Rekrutacja
Wszystkich chętnych (tylko osoby pełnoletnie) prosimy o przesłanie CV i listu motywacyjnego na adres: wolontariat@fundacjahistoryczna.pl do 15 września 2019 r..

W CV prosimy zawrzeć formułkę:
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dnia 10 maja 2018 roku o ochronie danych osobowych (Dz. Ustaw z 2018, poz. 1000) oraz zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO).

Po 16 września 2019 r. wybrane osoby zostaną zaproszone na rozmowy kwalifikacyjne i szkolenie. Wyniki naboru ogłosimy po 1 grudnia 2019 r.

Ważne daty:
Start naboru: 1 maja 2019 r.
Koniec naboru: 15 września 2019 r.
Rozmowy kwalifikacyjne/szkolenie: 16 września – 30 listopada 2019 r.
Ogłoszenie wyników naboru: po 1 grudnia 2019 r.

Poszukujemy ludzi otwartych, łatwo nawiązujących kontakty, potrafiących pracować w grupie, zorganizowanych i obowiązkowych.

Do zobaczenia na Festiwalu Historycznym „Tajemnice Trzech Stuleci” 2020!