Gazeta Festiwalowa! Jedna z nowości II Festiwalu!

Przyszłoroczny II Festiwal Historyczny „Tajemnice Trzech Stuleci”, który od 20 do 23 marca 2020 r. odbędzie się w pałacu w Czerniejewie będzie obfitował w wiele niespodzianek i nowości! Jedną z takich nowości będzie… Gazeta Festiwalowa!

Po tegorocznej, pierwszej edycji Festiwalu Historycznego „Tajemnice Trzech Stuleci”, który odbył się do 29 do 31 marca w pałacu w Czerniejewie, narodziło się wiele pomysłów, które będziemy chcieli wdrożyć w życie podczas II edycji tego wielkiego wydarzenia.

Jedną z takich nowości (ale będzie też kilka niespodzianek dla uczestników przyszłorocznego Festiwalu) będzie… Gazeta Festiwalowa! Co się w niej znajdzie

Otóż na szesnastu stronach Gazety Festiwalowej – oprócz programu Festiwalu – znajdą się też m.in. sylwetki prelegentów (z niektórymi krótkie wywiady), ale też ciekawostki z nimi związane; zostaną zaprezentowane niezwykłe miejsca z naszego regionu, jak również nietuzinkowe wydarzenia; będzie mowa o historii miejsca w którym odbywa się Festiwal. Nie zabraknie też wspomnień z pierwszej edycji i wiele innych ciekawych publikacji…

W Gazecie Festiwalowej zaprezentujemy też sylwetki tych, którzy ten Festiwal przygotowują! Za organizacją tak dużego wydarzenia stoi wprawdzie jego mózg, pomysłodawca i dyrektor Karol Soberski, ale Festiwal przygotowuje z grupą zaufanych współpracowników z Fundacji Historycznej „Przywracamy Pamięć”.

Gazeta Festiwalowa będzie praktycznym poradnikiem, jak poruszać się po tych kilka festiwalowych dniach, ale będzie również świetną pamiątką z II edycji Festiwalu Historycznego „Tajemnice Trzech Stuleci”.

O szczegółach Festiwalu i innych przygotowywanych atrakcjach będziemy informowali na bieżąco.