Ponownie na Festiwalu: Sala Gier i Zabaw dla dzieci!

II Festiwal Historyczny „Tajemnice Trzech Stuleci”, który od 20 do 23 marca 2020 r. odbędzie się w zespole pałacowo-parkowym w Czerniejewie, zbliża się wielkimi krokami. Podczas pierwszej edycji Festiwalu, dla dzieci przygotowana była Salę Bajek i Zabaw! W trakcie II edycji funkcjonować będzie z kolei Sala Gier i Zabaw dla dzieci.

Przed pierwszym Festiwalem mieliśmy wiele sygnałów, że na Festiwal Historyczny do pałacu w Czerniejewie wybiera się wiele rodzin z dziećmi. Często w takich przypadkach, jedno z rodziców nie mogło brać udział w prelekcjach, ponieważ musiało zajmować się swoim dzieckiem. I my wychodząc na przeciw zdecydowaliśmy, aby na I Festiwalu Historycznym „Tajemnice Trzech Stuleci” zorganizować salę bajek i zabaw dla dzieci, gdzie najmłodsi bawili się pod opieką instruktorów – mówi Karol Soberski, prezes Fundacji Historycznej „Przywracamy Pamięć”, główny organizator Festiwalu.

Jak twierdzili wówczas rodzice, pomysł z salą zabaw i bajek dla dzieci, to idealne rozwiązanie na tego typu przedsięwzięciach, jak Festiwal Historyczny. Dlatego w przyszłym roku ta sala także będzie funkcjonowała jako Sala Gier i Zabaw dla dzieci.

Już dzisiaj możemy zdradzić, że w jednej z sal pałacu – w Sali Bilardowej – przygotowane będą atrakcje dla dzieci, ale i ich rodziców. Zarówno w sobotę (od godz. 11.00 do 15.00), jak i w niedzielę (od godz. 11.00 do 15.00) w sali tej na dzieci będą czekały liczne atrakcje.

Więcej szczegółów wkrótce.