Targi Książki Historycznej – zgłoś swoje stoisko!

Jedną z dodatkowych atrakcji, towarzyszących wykładom podczas II Festiwalu Historycznego „Tajemnice Trzech Stuleci” który od 20 do 23 marca odbywać się w pałacu w Czerniejewie – podobnie jak podczas pierwszej edycji – będą Targi Książki Historycznej i Regionalnej.

Podczas I edycji Festiwalu Historycznego „Tajemnice Trzech Stuleci” odbywały się Targi Książki Historycznej i Regionalnej. – W dobie, kiedy zamykane są małe księgarnie w których można kupić unikatowe książki, a na rynku dominują tylko wielkie sieci w których wielu pozycji związanych szczególnie z historią nie kupimy, wpadliśmy na pomysł, by przy okazji Festiwalu zorganizować Targi Książki Historycznej i Regionalne. Ponadto swoje stoiska wystawiły samorządy i organizacje pozarządowe – mówi Karol Soberski, prezes Fundacji Historycznej „Przywracamy Pamięć”, organizator Festiwalu. – I jak się okazało, stoiska te cieszyły się ogromnym zainteresowaniem, co świadczy, że potrzeba takich atrakcji, Stąd w przyszłym roku poszerzymy formułę targów – dodaje.

Podczas dwóch „prelekcyjnych” dni Festiwalu, w pałacu swoje stoiska wystawiło kilkanaście podmiotów. W tym gronie było stoisko Fundacji Historycznej „Przywracamy Pamięć” na którym można było kupić książki autorstwa Karola Soberskiego, pomysłodawcy Festiwalu i prezesa Fundacji Historycznej „Przywracamy Pamięć”, czyli „Skarb Dziedzica”, „Zapomniana zbrodnia”, „Tajemniczy Pałac Zakrzewo” i „Złoto Dziedzica”, ale też książki innych autorów, m.in. Piotra Kucznira, Jana Nowickiego, Elżbiety Guzikowskiej-Konopińskiej, Mariusza Borowiaka i Joanny Lamparskiej.

Przez dwa dni stoiska cieszyły się ogromnym zainteresowaniem uczestników Festiwalu, stąd organizatorzy planują w przyszłym roku także zorganizować Targi Książki Historycznej i Regionalnej, ale już w znacznie szerszej formule.

Zgłoś swój udział!

Dlatego już dzisiaj organizatorzy zwracają się z prośbą do księgarń, hurtownie książek, czy też organizacji pozarządowych lub samorządów, które chciałby wystawić swoje stoisko podczas Targów Książek Historycznych i Regionalnych, o kontakt pod numerem telefonu: 515-980-504 (wówczas podamy warunki wystawienia stoiska).

Zgłoszenia przyjmuje tylko do 6 marca 2020 r.