Szukamy wolontariuszy na Festiwal Historyczny

Fundacja Historyczna „Przywracamy Pamięć” szuka wolontariuszy do współpracy przy organizacji II edycji Festiwalu Historycznym „Tajemnice Trzech Stuleci”, który od 20 do 23 marca 2020 roku odbędzie się w pałacu w Czerniejewie!

Fundacja Historyczna „Przywracamy Pamięć” – organizator Festiwalu Historycznym „Tajemnice Trzech Stuleci” – poszukuje miłośników historii, entuzjastów skarbów i tajemnic historii, pasjonatów lokalnych dziejów. Do współpracy zapraszamy osoby dyspozycyjne pomiędzy 20 a 22 marca 2020 roku. Ostateczny grafik zostanie uzgodniony indywidualnie z każdym z wolontariuszy.

Praca wolontariusza podczas Festiwalu to możliwość poznania znanych pisarzy, archeologów, podróżników, odkrywców, twórców filmowych, ale też aktywne spędzenie jednego z marcowych weekendów. Do tego możliwość zdobycia doświadczenia podczas pracy przy jednym z największych wydarzeń historycznych w Polsce!

W zależności od doświadczenia, umiejętności i dyspozycyjności wolontariuszy, do ich obowiązków należeć będzie:

• obsługa sekretariatu
  • pomoc w obsłudze centrum festiwalowego
  • pomoc w obsłudze sal wykładowych
  • pomoc logistyczna i organizacyjna przed oraz w trakcie Festiwalu.

Przed rozpoczęciem działań zorganizujemy szkolenie w trakcie którego będzie można oswoić się z meandrami pracy przy Festiwalu, a także poznać z organizatorami i innymi wolontariuszami.

Praca wolontariusza podczas Festiwalu daje możliwość zdobycia doświadczenia we współorganizowaniu festiwalu, nawiązania nowych znajomości oraz poszerzenia swoich umiejętności organizacyjnych. Praca w wolontariacie zostaje w pełni udokumentowana zaświadczeniem organizatorów. Nie zapewniamy zwrotu kosztów dojazdu i zakwaterowania. Gwarantujemy wyżywienie.

Rekrutacja
Wszystkich chętnych (tylko osoby pełnoletnie) prosimy o przesłanie CV i listu motywacyjnego na adres: wolontariat@fundacjahistoryczna.pl do 29 lutego 2020 r..

W CV prosimy zawrzeć formułkę:
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dnia 10 maja 2018 roku o ochronie danych osobowych (Dz. Ustaw z 2018, poz. 1000) oraz zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO).

Po 29 lutego 2020 r. wybrane osoby zostaną zaproszone na rozmowy kwalifikacyjne i szkolenie.

Poszukujemy ludzi otwartych, łatwo nawiązujących kontakty, potrafiących pracować w grupie, zorganizowanych i obowiązkowych.

Do zobaczenia na Festiwalu Historycznym „Tajemnice Trzech Stuleci” 2020!