II Festiwal: Sala Gier i Zabaw dla dzieci odwołana!

II Festiwal Historyczny „Tajemnice Trzech Stuleci”, który z pierwotnego terminu (od 20 do 23 marca 2020 r.) ze względu na koronawirusa został przesunięty na 4-6 kwietnia 2020 r. i odbędzie się w zespole pałacowo-parkowym w Czerniejewie. Podczas pierwszej edycji Festiwalu, dla dzieci przygotowana była Salę Bajek i Zabaw! Podobnie miało być w trakcie II edycji. Jednak ze względu na sytuację z koronawirusem, Organizatorzy podjęli decyzję, że nie będzie na Festiwalu Sali Gier i Zabaw dla dzieci.

Przed pierwszym Festiwalem mieliśmy wiele sygnałów, że na Festiwal Historyczny do pałacu w Czerniejewie wybiera się wiele rodzin z dziećmi. Często w takich przypadkach, jedno z rodziców nie mogło brać udział w prelekcjach, ponieważ musiało zajmować się swoim dzieckiem. I my wychodząc na przeciw zdecydowaliśmy, aby na I Festiwalu Historycznym „Tajemnice Trzech Stuleci” zorganizować salę bajek i zabaw dla dzieci, gdzie najmłodsi bawili się pod opieką instruktorów – mówi Karol Soberski, prezes Fundacji Historycznej „Przywracamy Pamięć”, główny organizator Festiwalu.

Jak twierdzili wówczas rodzice, pomysł z salą zabaw i bajek dla dzieci, to idealne rozwiązanie na tego typu przedsięwzięciach, jak Festiwal Historyczny. Dlatego na tegorocznym Festiwalu ta sala także miała funkcjonować jako Sala Gier i Zabaw dla dzieci.

Jednak ze względu na obecną sytuację z koronawirusem, Organizatorzy zdecydowali, że na II edycji Festiwalu nie będzie Sali Gier i Zabaw dla dzieci.

Program II Festiwalu Historycznego „Tajemnice Trzech Stuleci”dostępny tutaj.

Ważne informacje:
Jak zgłosić się na Festiwal i jak kupić bilet na Festiwal? Szczegóły tutaj.
Jak zgłosić się na Targi Książki Historycznej i Regionalnej – więcej tutaj
Jak zgłosić się na Kiermasz Rękodzieła Historycznego – więcej tutaj