Zapraszamy na Targi Książki i Kiermasz Rękodzieła!

III Festiwalowi Historycznemu „Tajemnice Trzech Stuleci”, który od 23 do 25 września tego roku odbywać się będzie w XIX-wiecznej wieży ciśnień w Janowcu Wielkopolskim towarzyszyć będą – jak na poprzednich Festiwalach – Targi Książki Historycznej i Regionalnej i Kiermasz Rękodzieła.

Jedną z atrakcji, która towarzyszyć będzie III Festiwalowi Historycznemu „Tajemnice Trzech Stuleci” będą Targi Książki Historycznej i Regionalnej oraz Kiermasz Rękodzieła.

– W dobie, kiedy zamykane są małe księgarnie w których można kupić unikatowe książki, a na rynku dominują tylko wielkie sieci w których wielu pozycji związanych szczególnie z historią nie kupimy, wpadliśmy na pomysł, by przy okazji każdego Festiwalu organizować Targi Książki Historycznej i Regionalne oraz Kiermasz Rękodzieła Historycznego. I podobnie będzie w Janowcu Wielkopolskim – mówi Karol Soberski, prezes Fundacji Historycznej „Przywracamy Pamięć”, organizator Festiwalu.

Targi Książki Historycznej i Regionalnej odbywać się będą w XIX-wiecznej wieży ciśnień. Tam na dwóch poziomach zlokalizowane zostaną stanowiska dla wystawców. Z kolei Kiermasz odbywać się będzie w sali Miejsko-Gminnego Ośrodka Kultury w Janowcu Wielkopolskim, który jest zlokalizowano niedaleko wieży ciśnień.

Targi, jak i Kiermasz odbywać się będą przez trzy festiwalowe dni. Będą tam stoiska zarówno pisarzy-prelegentów oraz tych wydawnictw i instytucji, które zgłoszą swój akces udziału w Targach Książki Historycznej i Regionalnej. Podobnie z Kiermaszem – wystawić się będą mogli ci, którzy zgłoszą swój udział i będą mogli wystawić rękodzieło historyczne.

Warunki udziału – Targi Książki Historycznej i Regionalnej
Dla wydawnictw, księgarń, indywidualnych autorów, muzeów oraz organizacji zajmujących się szeroko pojętą historią i turystyką przygotowaliśmy możliwość wystawienia stoiska z książkami.

Oferujemy:

• miejsce pod stoisko (do dyspozycji jeden stół wielkości 1×1 metr plus dwa krzesła – aranżacja stoiska we własnym zakresie)
  • stoiska umiejscowione będą na dwóch poziomach wieży ciśnień
  • ze względu na fakt, iż wieża ciśnień jest obiektem zabytkowym, nie ma możliwości przywożenia własnych stołów, czy innych elementów architektonicznych (poza roll-upami, które można ustawić przy stoisku)
  • Targi będą funkcjonowały w: piątek, 23 września od godz. 17.00 do 20.00, w sobotę, 24 września od godz. 10.00 do 18.00 i w niedzielę, 25 września od godz. 10.00 do 15.00.
  • organizatorzy nie zapewniają miejsc noclegowych dla wystawców.

Warunki udziału – Kiermasz Rękodzieła
Dla osób prywatnych, stowarzyszeń, firm, instytucji zajmujących się szeroko pojętym rękodzielnictwem historycznym przygotowaliśmy możliwość wystawienia stoiska.

Oferujemy:

• miejsce pod stoisko (do dyspozycji jeden lub dwa stoły wielkości 1×1 metr plus dwa krzesła – aranżacja stoiska we własnym zakresie)
  • stoiska umiejscowione będą w jednej z sal Miejsko-Gminnego Ośrodka Kultury w Janowcu Wielkopolskim
  • nie ma możliwości przywożenia własnych stołów, czy innych elementów architektonicznych (poza roll-upami, które można ustawić przy stoisku)
  • Kiermasz będzie funkcjonował w: piątek, 23 września od godz. 17.00 do 20.00, w sobotę, 24 września od godz. 10.00 do 18.00 i w niedzielę, 25 września od godz. 10.00 do 15.00.
  • organizatorzy nie zapewniają miejsc noclegowych dla wystawców.

Więcej szczegółów o Targach i Kiermaszu, w tym koszt wystawienia stoiska, pod numerem tel. 515-980-504 lub na maila: fundacjahistoryczna@post.pl

W przypadku Targów Książki – ilość stoisk jest ograniczona!

Warunkiem rezerwacji stoiska jest wpłata na konto całości kwoty za stoisko. Wystawiamy faktury VAT.